› Encore ROH Tosca

Let op! Dit is een encore, geen live-event.

Jonathan Kent's interpretatie van Puccini's Tosca, een opera vol van de gevaarlijk turbulente tijden van Rome in 1800.

De overweldigende opera Tosca schetst direct vanaf de doordringende openingsakkoorden een wereld van politieke instabiliteit en dreiging.
De productie die Jonathan Kent maakte voor The Royal Opera handelt over de explosieve politieke situatie in Rome rond 1800. Het hoofd van de politie, Scarpia, een van de meest schofterige schurken van het hele genre, achtervolgt en martelt meedogenloos de vijanden van de staat. De duistere, demonische muziek die hem begeleidt vormt een groot contrast met de breed uitwaaierende melodieën van het idealistische liefdeskoppel Tosca en Cavaradossi. Zij zingen hun passie uit in sublieme aria's als 'Vissi d'arte' en 'E lucevan le stelle'. Giacomo Puccini's drama was een instant succes bij de première in 1900 en is sindsdien een van de meest uitgevoerde opera's gebleven, met dank aan het beklemmende plot en de glorieuze muziek.
Een kaarsverlichte kerk, Scarpia's sombere werkvertrek met aanpalende martelkamer en het valse optimisme van een Romeinse lente. Dat zijn de ingrediënten waarmee deze oogstrelende productie het onbarmhartig kwellende drama in perspectief plaatst, terwijl de druk steeds verder wordt opgevoerd richting het fatale einde. Puccini's zorgvuldig geconcipieerde muziek is vervuld van eenzelfde aandacht voor authenticiteit, van het verre kanongebulder in het Te Deum van het eerste bedrijf tot het gebeier van de kerkklokken en het geknal van een vuurpeloton.

Reserveren
Let op! Dit is een encore, geen live-event. <br><br>Jonathan Kent's interpretatie van Puccini's Tosca, een opera vol van de gevaarlijk turbulente tijden van Rome in 1800.<br><br>De overweldigende opera Tosca schetst direct vanaf de doordringende openingsakkoorden een wereld van politieke instabiliteit en dreiging.<br>De productie die Jonathan Kent maakte voor The Royal Opera handelt over de explosieve politieke situatie in Rome rond 1800. Het hoofd van de politie, Scarpia, een van de meest schofterige schurken van het hele genre, achtervolgt en martelt meedogenloos de vijanden van de staat. De duistere, demonische muziek die hem begeleidt vormt een groot contrast met de breed uitwaaierende melodieën van het idealistische liefdeskoppel Tosca en Cavaradossi. Zij zingen hun passie uit in sublieme aria's als 'Vissi d'arte' en 'E lucevan le stelle'. Giacomo Puccini's drama was een instant succes bij de première in 1900 en is sindsdien een van de meest uitgevoerde opera's gebleven, met dank aan het beklemmende plot en de glorieuze muziek.<br>Een kaarsverlichte kerk, Scarpia's sombere werkvertrek met aanpalende martelkamer en het valse optimisme van een Romeinse lente. Dat zijn de ingrediënten waarmee deze oogstrelende productie het onbarmhartig kwellende drama in perspectief plaatst, terwijl de druk steeds verder wordt opgevoerd richting het fatale einde. Puccini's zorgvuldig geconcipieerde muziek is vervuld van eenzelfde aandacht voor authenticiteit, van het verre kanongebulder in het Te Deum van het eerste bedrijf tot het gebeier van de kerkklokken en het geknal van een vuurpeloton. op 20-02-2018 in CityCinema Venlo in Venlo.

› Tijden

Morgen

15:00

Klik op een tijd om de voorstelling te reserveren.

Informatie

Regie: Jonathan Kent

Acteurs: GEEN

Lengte: 3:00 uur

Tickets kopen

Klik op een gewenste tijd en
bestel direct online uw tickets
voor de film.

terug naar overzicht
Encore ROH Tosca

Inloggen / Registreren